ΕΥΒΟΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Allaroundevia.gr
   ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Εύβοια


Η πρώτη κατοίκηση της περιοχής έγινε κατά τη διάρκεια της Νεολιθικής Εποχής ενώ άκμασε την Γεωμετρική Εποχή (8ος αιώνας π.Χ.). Στα αρχαία χρόνια υπήρχαν δύο σημαντικές πόλεις χτισμένες στη περιοχή. Η μία ήταν η αρχαία Αμάρυνθος, της η οποίας η θέση δεν μας είναι γνωστή. Στην αρχαία Αμάρυνθο υπήρχε ιερό της Αμαρυνθίας Αρτέμιδος, όπου και τελούνταν τα Αμαρύνθια.

Εδώ ήταν χτισμένη και η αρχαία Ερέτρια, η οποία ήταν χτισμένη στη θέση της σημερινής πόλης. Ακμασε κατά τη διάρκεια της Γεωμετρικής Εποχής, όταν και η έκταση της πόλης εκτεινόταν ως και το επίνειο του Λευκαδίου, 15 χλμ δυτικά. Η πόλη ήταν εμπορική δύναμη, ενώ έπεσε σε παρακμή μετά το τέλος του Ληλάντιου Πολέμου.

Το 338 π.Χ. καταλήφθηκε από τους Μακεδόνες του Φίλιππου του Β' μέχρι το 146 π.Χ. όπου και γνώρισε την Ρωμαϊκη κατάκτηση. Το 86 π.Χ., η Ερέτρια καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ρωμαίους και σταδιακά ερήμωσε.

Κατά τη διάρκεια των Ρωμαϊκών Χρόνων, αλλά και των Βυζαντινών, η περιοχή αποτελούνταν από μικρά χωριά, τα οποία ασχολούνταν κυρίως με την κτηνοτροφία και τη γεωργία. Η περιοχή άρχισε να ανπτύσσεται ξανά μετά την απελεύθέρωση της Εύβοιας από τους Τούρκους, όταν και εγκαταστάθηκαν στη περιοχή Ψαριανοί πρόσφυγες.

Δείτε τον καιρό, καθώς και την πρόγνωση, για κάθε περιοχή της Εύβοιας ξεχωριστά

Καιρός »

 
Διαμονή στην Εύβοια     Πληροφορίες για την Εύβοια     Διάφορα
Ξενοδοχεία στην Εύβοια Χάρτης της Εύβοιας Δρομολόγια Πλοίων
Στούντιο & Διαμερίσματα Μοναστήρια - Εκκλησιές Μεταφορικά Μέσα
Βίλες στην Εύβοια Μουσεία στην Εύβοια Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα
Camping Ιστορία της Εύβοιας Δραστηριότητες - Αθλήματα
Εστιατόρια / Ταβέρνες Χωριά της Εύβοιας Πρόγνωση Καιρού
Ουζερί - Μεζεδοπωλεία Αρχαιολογικοί Χώροι Χιλιομετρικές Αποστάσεις
Cafe Bar - Club Τοπικά Προιόντα Τράπεζες - ΑΤΜ