ΕΥΒΟΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Allaroundevia.gr
   ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Περιοχή Καρύστου


Η περιοχή της Καρύστου είναι γνωστή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα λόγω της πλάκας Καρύστου καθώς και για τα μηστυριώδη Δρακόσπιτα που υπάρχουν στη περιοχή. Κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια σύμφωνα με τα ευρύματα που έχουν βρεθεί στα παράλια της Καρύστου και στις παρυφές του όρους Όχη.

Κατά την αρχαιότητα η περιοχή άκμασε χάρη στις δύο πόλεις που υπήρχαν εδώ, το Μαρμάρι και την Κάρυστο. Το Μαρμάρι ήταν γνωστό από την παραγωγή της καρυστινής πλάκας, αλλά και του πράσινου μαρμάρου που υπάρχει στην περιοχή. Η Κάρυστος ήταν σπουδαίο λιμάνι και αποτελούσε γέφυρα στα Κυκλαδίτικα νησιά και την Ασία. Για αυτό το λόγο οι Πέρσες, κατά την εκστρατεία τους κατά της Ελλάδας, πρώτα επιτέθηκαν στην Κάρυστο, και μετά στην Ερέτρια και στην Αθήνα.

Η περιοχή άκμασε και στα Ρωμαϊκά Χρόνια χάρη στη πέτρα της, ενώ κατά τους Βυζαντινούς Χρόνους ρημάζεται από πειρατές, καταλαμβάνεται από Ενετούς και στο τέλος περνάει στα χέρια των Τούρκων. Από την Κάρυστο ήταν και ο θρυλικός ιππότης Λικάριο, ο οποίος στο όνομα των Βυζαντινών είχε καταλάβει όλη σχεδόν την Εύβοια.

Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, δόθηκαν αρκετές μάχες στη περιοχή, μιας και από την αρχή είχαν θέσει ως στόχο την κατάληψη του κάστου της Καρύστου. Το κάστρο παρέμεινε απόρθητο από τους Έλληνες και παραδώθηκε το Μάρτιο του 1833 μαζί με την υπόλοιπη Εύβοια.

Δείτε τον καιρό, καθώς και την πρόγνωση, για κάθε περιοχή της Εύβοιας ξεχωριστά

Καιρός »

 
Διαμονή στην Εύβοια     Πληροφορίες για την Εύβοια     Διάφορα
Ξενοδοχεία στην Εύβοια Χάρτης της Εύβοιας Δρομολόγια Πλοίων
Στούντιο & Διαμερίσματα Μοναστήρια - Εκκλησιές Μεταφορικά Μέσα
Βίλες στην Εύβοια Μουσεία στην Εύβοια Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα
Camping Ιστορία της Εύβοιας Δραστηριότητες - Αθλήματα
Εστιατόρια / Ταβέρνες Χωριά της Εύβοιας Πρόγνωση Καιρού
Ουζερί - Μεζεδοπωλεία Αρχαιολογικοί Χώροι Χιλιομετρικές Αποστάσεις
Cafe Bar - Club Τοπικά Προιόντα Τράπεζες - ΑΤΜ