ΕΥΒΟΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Allaroundevia.gr
   ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Περιοχή Λίμνης


Η περιοχή της Λίμνης βρίσκεται στην βόρεια Εύβοια και βρέχεται από τον βόρειο Ευβοϊκό. Στην περιοχή βρίσκονται οι κωμοπόλεις της Λίμνης και των Ροβιών, αρχαίες πόλεις και οι δύο, γνωστές στον αρχαίο κόσμο ως Ελυμνίο και Οροβιαί αντίστοιχα.

Η κατοίκηση της περιοχής ανάγεται στους Παλαιολιθικούς Χρόνους. Στο λόφο Καστριά έχουν βρεθεί ευρύματα όπου αποδεικνύεται οικισμός της Νεολιθικής Περιόδου και παρατηρείται μία συνεχής κατοίκιση έως και τους μεσαιωνικούς χρόνους. Επίσης, στη θέση Παναγιά, βρέθηκαν ιχνη νεολιθικού οικισμού, ο οποίος διατηρήθκε ως την εποχή της Φραγκοκρατίας.

Κατά την διάρκεια των Αρχαίων Χρόνων, στην περιοχή υπήρχαν τρεις μεγάλες πόλεις, το Ελυμνίο (η σημερινή Λίμνη), οι Οροβιαί (η σημερινές Ροβιές) και οι Αίγες. Πιο γνωστή είναι το Ελύμνιο το οποίο παρουσίασε και αποικιακή δραστηριότητα στη Χαλκιδική.

Κατά την διάρκεια των ρωμαικής και βυζαντινής περιόδου, η περιοχή (κυρίως η Λίμνη) γνωρίζει άνθηση λόγω της ναυτικής της δύναμης.

Στην επανάσταση του 1821 η Λίμνη ήταν αρκετά δραστήρια, χάρη στη ναυτκή της δύναμη. Επίσης από εδώ καταγόταν και ο αγωνιστής Αγγελής Γωβιός, γνωστός από τον θρίαμβό του στα Βρυσάκια, απέναντι στον Ομέρ Βρυώνη. Τέλος, από την Λίμνη καταγόταν και ηρωικές μορφές της ελληνικής αντίστασης κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, όπως η Λέλα Καράγιαννη, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Γαμβέτας. Από εδώ καταγόταν και ο γνωστός συγγραφέας, ευθυμογράφος και χρονογράφος Νίκος Τσιφόρος, τα οστά του οποίου φιλοξενούνται στον Παλαιό Ναό της Παναγίας, έξω από τη Λίμνη.

Δείτε τον καιρό, καθώς και την πρόγνωση, για κάθε περιοχή της Εύβοιας ξεχωριστά

Καιρός »

 
Διαμονή στην Εύβοια     Πληροφορίες για την Εύβοια     Διάφορα
Ξενοδοχεία στην Εύβοια Χάρτης της Εύβοιας Δρομολόγια Πλοίων
Στούντιο & Διαμερίσματα Μοναστήρια - Εκκλησιές Μεταφορικά Μέσα
Βίλες στην Εύβοια Μουσεία στην Εύβοια Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα
Camping Ιστορία της Εύβοιας Δραστηριότητες - Αθλήματα
Εστιατόρια / Ταβέρνες Χωριά της Εύβοιας Πρόγνωση Καιρού
Ουζερί - Μεζεδοπωλεία Αρχαιολογικοί Χώροι Χιλιομετρικές Αποστάσεις
Cafe Bar - Club Τοπικά Προιόντα Τράπεζες - ΑΤΜ