ΕΥΒΟΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Allaroundevia.gr
   ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Περιοχή Πευκί


Η περιοχή στο Πευκί βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Εύβοιας. Είναι ευρέως γνωστή από τη ναυμαχία στο Αρτεμίσιο που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των Περικών Πολέμων το 480 π.Χ.

Πολιτισμός στην περιοχή άρχισε να υπάρχει ήδη από την Νεολιθική Περίοδο. Στη περιοχή των Ωρεών έχουν βρεθεί όστρακα Πρωτοελλαδικών αγγείων ενώ έχουν βρεθεί και ίχνη οικισμών Μεσοελλεδακής εποχής. Επίσης έχουν βρεθεί Υστεροελλαδικοί Μυκηναϊκοι οικισμοί. Τέλος, ευρύματα από την νεολιθική περίοδο μαρτυρούν την ύπαρξη μεσοελλαδικών οικισμών στην περιοχή της Ιστιαίας.

Κατά τη διάρκεια των Αρχαίων Χρόνων, η περιοχή άνθισε. Εδώ βρισκόταν η αρχαία πόλη της Ιστιαίας, η οποία έλαβε μέρος στον Τρωικό Πόλεμο, καθώς και οι Ωρεοί, πόλη που δημιουργήθηκε από τον Περικλή μετά την καταστροφή της Ιστιαίας.

Κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, η περιοχή ακολούθησε τη μοίρα της υπόλοιπης Εύβοιας. Κατά τη διάρκεια των βυζαντινών χρόνων δημιουργείται η επισκοπή Ωρεών η οποία ήταν στη δικαιοδοσία του Πάπα μέχρι το 733 μ.Χ., οπότε και προσαρτήθηκε στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.

Στις 8 Μαϊου 1821 η Ιστιαία επαναστατεί κατά των Τούρκων. Η περιοχή όμως, παρέμεινε κάτω από τον τουρκικό ζυγό μέχρι και το 1833 οπότε και ελευθερώθηκε μαζί με το υπόλοιπο νησί.

Δείτε τον καιρό, καθώς και την πρόγνωση, για κάθε περιοχή της Εύβοιας ξεχωριστά

Καιρός »

 
Διαμονή στην Εύβοια     Πληροφορίες για την Εύβοια     Διάφορα
Ξενοδοχεία στην Εύβοια Χάρτης της Εύβοιας Δρομολόγια Πλοίων
Στούντιο & Διαμερίσματα Μοναστήρια - Εκκλησιές Μεταφορικά Μέσα
Βίλες στην Εύβοια Μουσεία στην Εύβοια Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα
Camping Ιστορία της Εύβοιας Δραστηριότητες - Αθλήματα
Εστιατόρια / Ταβέρνες Χωριά της Εύβοιας Πρόγνωση Καιρού
Ουζερί - Μεζεδοπωλεία Αρχαιολογικοί Χώροι Χιλιομετρικές Αποστάσεις
Cafe Bar - Club Τοπικά Προιόντα Τράπεζες - ΑΤΜ