ΕΥΒΟΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Allaroundevia.gr
   - ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΚοντά στον οικισμό των Καμπιών, σε ένα μαγευτικό τοπίο με τρεχούμενα νερά, πλατάνια και καταρράκτες, βρίσκεται ο σπηλαιώδης ναός της Αγίας Κυριακής. Τα Καμπιά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη Στενή, στη κεντρική Εύβοια. Πρόκειται για ένα γραφικό ορεινό χωριό με τρεχούμενα νερά και πλούσια βλάστηση.

Ο σπηλαιώδης ναός της Αγίας Κυριακής είναι χτισμένος σε ένα μαγευτικό τοπίο. Τρεχούμενα νερά, καταρράκτες, πλατάνια, πηγές και γεφυράκια συμπληρώνουν το τοπίο. Εδώ θα βρείτε μικροπωλητές με τοπικά προϊόντα, το καφεστιατόριο "Νερόμυλος", αλλά και πηγή με πόσιμο νερό, ιδιαίτερα δημοφιλής στους ντόπιους.

Ο ναός είναι χτισμένος στην είσοδο σπηλαίου, με σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Κάποια στιγμή στο παρελθόν, το σπήλαιο γκρεμίστηκε αποκαλύπτοντας το εσωτερικό του. Εκεί βρέθηκε η εικόνα της Αγίας Κυριακής, η οποία φυλάσσεται στο ναό σήμερα. Ο ναός χτίστηκε στην είσοδο καλύπτοντας το σπήλαιο. Για αυτό το λόγο το ιερό του ναού δεν κοιτάει στην ανατολή, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά στο νότο.

Ναός Αγίας Κυριακής, Εύβοια Ναός Αγίας Κυριακής, Εύβοια Ναός Αγίας Κυριακής, Εύβοια
Πως θα φτάσετε Από Χαλκίδα κατευθυνθείτε προς βόρεια Εύβοια και στη Νέα Αρτάκη στρίψτε δεξιά προς Στενή. Πριν μπείτε στη Στενή στρίψτε δεξιά και σε 2 χλμ πάλι δεξιά (αριστερά θα φτάσετε στα Καμπιά). Μετά από 1 χλμ θα φτάσετε στο ναό.


38.561069,23.843996
 
Διαμονή στην Εύβοια     Πληροφορίες για την Εύβοια     Διάφορα
Ξενοδοχεία στην Εύβοια Χάρτης της Εύβοιας Δρομολόγια Πλοίων
Στούντιο & Διαμερίσματα Μοναστήρια - Εκκλησιές Μεταφορικά Μέσα
Βίλες στην Εύβοια Μουσεία στην Εύβοια Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα
Camping Ιστορία της Εύβοιας Δραστηριότητες - Αθλήματα
Εστιατόρια / Ταβέρνες Χωριά της Εύβοιας Πρόγνωση Καιρού
Ουζερί - Μεζεδοπωλεία Αρχαιολογικοί Χώροι Χιλιομετρικές Αποστάσεις
Cafe Bar - Club Τοπικά Προιόντα Τράπεζες - ΑΤΜ