Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Παραλίες


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Η τοπική κουζίνα της Εύβοιας είναι γεμάτη ιδιομορφίες. Ανάλογα την περιοχή που βρίσκεσαι, έχει και τις δικές της ιδιαίτερες γεύσεις. Από τα φρέσκα κρεατικά στα ορεινά χωριά της Δίρφυς και της Καρύστου, μέχρι τα φρέσκα θαλασσινά της Λίμνης αλλά και σχεδόν σε όλους τους παραθαλάσσιους οικισμούς της, η Εύβοια έχει να δώσει μία ιδιαίτερη "γεύση" στους καλεσμένους της. Χάρη στον φυσικό της πλούτο, η Εύβοια είναι γνωστή για το πλούσιο σε άρωμα μέλι της, αλλά και τα γλυκά του κουταλιού της.

Από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Εύβοιας είναι τα μακαρόνια με μυζήθρα. Πρόκειται για ένα απλό πιάτο στη παρασκευή, αλλά αρκετά νόστιμο. Μπορεί κάποιος να τα σερβιριστεί σχεδόν σε όλες τις ταβέρνες της Βόρειας Εύβοιας, ιδιαίτερα όμως στις ταβέρνες που βρίσκονται κοντά στον Άγιο, στη διαδρομή Χαλκίδα - Προκόπι. Πολλοί επισκέπτες που ταξιδεύουν οδικώς για την Βόρεια Εύβοια, σταματάνε στις συγκεκριμένες ταβέρνες για να γευτούν τα μακαρόνια.

Μια άλλη νοστιμιά που μπορεί ο επισκέπτης να γευθεί παντού στην Εύβοια, είναι το τυροπιτάρι. Το τυροπιτάρι είναι παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας, το οποίο είναι πρακτικά τηγανιτή τυρόπιτα.

Στη νότια Εύβοια, και ειδικά στην περιοχή της Καρύστου, ο επισκέπτης μπορεί να γευθεί μία ιδιαίτερη νοστιμιά, τις γκόγλιες ή κουρκουμπίνες. Είναι είδος ζυμαρικού το οποίο σερβίρεται συνήθως με τριμμένο κεφαλοτύρι.