Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αλιβέρι


ΑΛΙΒΕΡΙ

Το Αλιβέρι είναι μια σύγχρονη πόλη, στη νότια Εύβοια με πληθυσμό 4827 κατοίκους. Είναι απλωμένο αμφιθεατρικά σε λόφους, χτισμένο κοντά στην Τάμινες, μια αρχαία πόλη με ιερό του Απόλλωνα. Η πόλη του Αλιβερίου είναι γνωστή από τον ΑΗΣ της ΔΕΗ που λειτουργεί κοντά στη θέση "Μηλάκι".

Επίνειο του Αλιβερίου, είναι ο Κάραβος που αποτελεί το τουριστικό κέντρο της πειοχής. Πρόκειται για ένα γραφικό οικισμό με λιμάνι για αλιευτικά και εκδρομικά, ενώ στον παραλιακό του θα βρείτε ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφετέριες.
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Οι παραλίες γύρω από το Αλιβέρι βρέχονται από τα ήρεμα νερά του Νότιου Ευβοϊκού. Οι περισσότερες παραλίες στη περιοχή είναι είναι με λεπτό βοτσαλάκι, ενώ δεν λείπουν και οι αμμουδερές παραλίες.

ΡΙΖΟΚΑΣΤΡΟ

Το Ριζόκαστρο βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια, στη περιοχή του Αλιβερίου. Πρόκειται για φραγκικό κάστρο, του οποίου η ιστορία μας είναι άγνωστη. Μας είναι άγνωστο το πότε χτίστηκε και τι ρόλο έπαιξε κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και της Τουρκοκρατίας. Είναι χτισμένο σε περίοπτη θέση, σε απόκρημνο λόφο, κοντά στο κόλπο του Αλιβερίου. Το κάστρο ήταν απόρθητο λόγω της ιδιαίτερα δύσβατης πρόσβασης από την...

ΒΡΥΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ

Η βρύση της Νικολέτας βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι, στη νότια Εύβοια. Πρόκειται για μια όμορφη τοποθεσία με τρεχούμενα νερά και βρύσες. Κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια που βρίσκονται στη περιοχή, θα βρείτε παγκάκια και τραπέζια για να ξαποσταίνουν οι επισκέπτες. Τέλος, την πρώτη Κυριακή κάθε Μάη, διοργανώνετε το πανηγύρι της Βρύσης της Νικολέτας Συνεχίζοντας το δρόμο πάνω από τη βρύση θα βρείτε τον...