Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αμάρυνθος


ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ

Η Αμάρυνθος βρίσκεται στη κεντρική Εύβοια, σε κοντινή απόσταση από την Ερέτρια. Τα Βάθεια, όπως ονομάζονταν παλιότερα, είναι μια παραλιακή κωμόπολη, η οποία απλώνεται σε πεδινή έκταση. Στο λιμάνι της δένουν βάρκες και αλιευτικά, που προμηθεύουν τα ιχθυοπωλεία της με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Τα μεζεδοπωλεία, οι ψαροταβέρνες, οι όμορφες παραλίες και το ωραίο ηλιοβασίλεμα, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των παραθεριστών.

Η Αμάρυνθος διαθέτει ωραίες παραλίες, όπως τα Κόκκινα στην είσοδο, και τα Αλαμπέικα στην έξοδο της πόλης.
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΥΝΘΟ

Οι παραλίες γύρω από την Αμάρυνθο βρέχονται από τα ήρεμα νερά του Νότιου Ευβοϊκού. Επί το πλείστον, οι παραλίες είναι με λεπτό βοτσαλάκι, ενώ δεν λείπουν και οι αμμουδερές παραλίες.

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ιδρύθηκε γύρω στο 1455 από Κωνσταντινοπολίτες μοναχούς. Πρόκειται για γυναικεία μονή που διαθέτει και ξενώνα. Το πρώτο που βλέπει ο επισκέπτης μόλις εισέρχεται από την πύλη της μονής είναι ο υπεραιωνόβιος πλάτανος που βρίσκεται στην αυλή. Το καθολικό της μονής είναι ιστορημένο με όμορφες τοιχογραφίες του 15 αιώνα. Επίσης, η μονή διαθέτει αξιόλογη βιβλιοθήκη και ξενώνα. Η θέα είναι εκπληκτική. Βλέπεις την...