Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Παναγία Αλμυροποτάμου


ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Η Παναγία Αλμυροποτάμου βρίσκεται στη περιοχή των Στύρων, στη νότια Εύβοια. Είναι ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός στον όρμο της Παναγίας, στο Νότιο Ευβοϊκό. Τουριστικά αναπτυσσόμενος οικισμός, με όμορφο παραλιακό πεζόδρομο και παραλία με ήσυχα νερά. Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, το χωριό σφύζει από ζωή, χάρη στις ψαροταβέρνες με το φρέσκο ψάρι και στις καφετέριες που υπάρχουν, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα μετατρέπεται σε ένα ήσυχο ψαροχώρι.

Τον οικισμό διατρέχει ποτάμι αλμυρού νερού που η πηγή του είναι χαμηλότερα από τη στάθμη της θάλασσας. Από αυτό το ποτάμι πήρε το όνομά του ο Αλμυροπόταμος. Ο οικισμός διαθέτει λιμάνι που συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Αγία Μαρίνα Αττικής.

Η παραλία είναι με ψιλό βοτσαλάκι και άμμο, ενώ σπάνια θα σηκωθεί κύμα. Ως εκ τούτου, τα νερά είναι ρηχά και βαθαίνουν ομαλά, ιδανικά για παιδιά. Ο προσανατολισμός της παραλίας είναι νοτιοδυτικός.
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΡΤΟ ΜΠΟΥΦΑΛΟ

Παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος στο μυχό απάνεμου όρμου του νότιου Ευβοϊκού Κόλπου, κοντά στα Στύρα. Αποτελεί μια από τις γραφικότερες γωνιές της νότιας Εύβοιας. Απέναντι από τον κόλπο του Μπούφαλο υπάρχει το ομώνυμο νησάκι. Στο λιμανάκι του Πόρτο Μπούφαλο δένουν αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη.

ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ

Η παραλία της Χρυσής Αμμου είναι κοντά στην Παναγία Αλμυροποτάμου, στη νότια Εύβοια. Είναι μια όμορφη παραλία μέσα στον κόλπο της Παναγίας η οποία βρέχεται από τα νερά του νότιου Ευβοϊκού. Τα νερά είναι ήρεμα και κρύα λόγω των πηγών που καταλήγουν στη παραλία.