Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Πήλι


ΠΗΛΙ

Γραφικό χωριό, σε μικρή απόσταση από τον ομώνυμο όρμο. Η διαδρομή για το χωριό από το Προκόπι είναι εντυπωσιακή, μέσα από δάσος από κουμαριές, πεύκα και έλατα. Το όνομα το πήρε από τη πήλο (λάσπη) λόγω των ορυχείων λευκόλιθου που υπήρχαν στην περιοχή. Ακόμα στέκουν στην παραλία οι εγκαταστάσεις εξόρυξης του Λευκόλιθου.

Το χωριό γοητεύει τους επισκέπτες με την υπέροχη αμμουδερή παραλία του και το όμορφο φυσικό περιβάλλον. Στο λιμάνι του δένουν βάρκες και αλιευτικά. Στην παραλία βρίσκεται και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με αξιόλογες τοιχογραφίες. Ο θρύλος λέει ότι κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, και ενώ τουρκικά πλοία πλησίαζαν για να λεηλατήσουν το χωριό, οι κάτοικοι πήγαν στο εκκλησάκι να προσευχηθούν. Ο Αγιος άκουσε τις προσευχές των πιστών και μεταμόρφωσε τα πλοία σε βράχους.

Η παραλία στο Πήλι είναι αμμουδερή με μικρό βοτσαλάκι και ο προσανατολισμός της είναι βορειοανατολικός.
ΧΑΡΤΗΣ
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ

Γραφική παραλία σε γραφικό κολπίσκο. Βρίσκεται κοντά στο Πήλι, στη βόρεια Εύβοια. Η παραλία είναι προσπελάσιμη μόνο με τα πόδια, μετά από μονοπάτι 5 λεπτών. Την ονομασία την πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές, μιας και χρησιμοποιούσαν την παραλία σαν ορμητήριό τους. Η παραλία είναι αμμώδες ενώ το νησάκι που υπάρχει απέναντι από την παραλία χρησιμεύει και σαν φυσικός...

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

Όμορφη αμμουδερή παραλία κοντά στο Πήλι, στη βόρεια Εύβοια. Γαλαζοπράσινα νερά και πευκοδάσος συνθέτουν την μαγευτική εικόνα της παραλίας. Πρόκειται για ένα τόπο που επιλέγουν πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές για να παραθερίσουν.