Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Νέα Στύρα


ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ

Τα Στύρα είναι ένα ορεινό χωριό στη Νότια Εύβοια, πάνω στον κεντρικό δρόμο που ενώνει την Χαλκίδα με τη Κάρυστο. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό με αξιόλογες ταβέρνες, γνωστά από την αρχαιότητα αλλά και κατά τη διάρκεια των Ρωμαϊκών Χρόνων για την Στύρια Λίθο, το πράσινο φλεβωτό μάρμαρο της περιοχής. Τέλος εδώ θα βρείτε και τα γνωστά Δρακόσπιτα, αρχαίες μεγαλιθικές κατασκευές.

Επίνειο των Στύρων, είναι το τουριστικό θέρετρο των Νέων Στύρων. Οικισμός με λιμάνι το οποίο συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Αγία Μαρίνα Αττικής και με όμορφη παραλία, η οποία πλημμυρίζει από παραθεριστές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαθέτει αξιόλογες τουριστικές υποδομές με πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η παραλία στα Νέα Στύρα είναι ρηχή με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, ενώ ο προσανατολισμός της είναι δυτικός.
ΧΑΡΤΗΣ
ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ

Το πιο μυστηριώδες μνημείο της Εύβοιας. Τα δρακόσπιτα τα συναντάει κανείς κυρίως στην Νότια Εύβοια, αλλά και στην κεντρική. Πρόκειται για μεγαλιθικές κατασκευές και έχουν ανακαλυφθεί γύρω στα 20 με 30. Η λαϊκή φαντασία τα βάφτισε δρακόσπιτα γιατί λόγω μεγέθους και τοποθεσίας που είναι χτισμένα, θα μπορούσαν να κατοικούνται από δράκους, και όχι από ανθρώπους. Αλλωστε, κοινό γνώρισμα σε όλα τα δρακόσπιτα, είναι η...

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Σε κοντινή απόσταση από τα Νέα Στύρα μπορείτε να επισκεφτείτε ήρεμες οικογενειακές παραλίες του Νότιου Ευβοϊκού αλλά και άγριες παραλίες στην πλευρά του Αιγαίου.