Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Λαογραφικό μουσείο Χαλκίδας


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ / ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Το λαογραφικό μουσείο της Χαλκίδας στεγάζεται σε τρεις αίθουσες, και εγκαινιάστηκε το 1981. Οι αίθουσες που χρησιμοποιούνται ήταν τμήματα της μεσαιωνικής οχύρωσης της Χαλκίδας και συγκεκριμένα ότι έχει απομείνει από το ιστορικό κάστρο Νεγκρεπόντε κατά τους Φράγκους ή Εγριμπόζ κατά τους Τούρκους.

Οι τρεις αίθουσες του λαογραφικού μουσείου χωρίζονται σε κατηγορίες. Η πρώτη αίθουσα είναι ενδυματολογική, όπου μπορείτε να θαυμάσετε παραδοσιακές ενδυμασίες από την Εύβοια και την Σκύρο, υφαντά και κεντήματα, εικόνες, τάματα κ.α.

Στη δεύτερη αίθουσα βρίσκεται μια αναπαράσταση χαλκιδικής μεσοαστικής οικίας των αρχών του 20ου αιώνα, καθώς και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων όπως ξυλουργών και τυπογράφων.

Στη τρίτη αίθουσα εκθέτεται το εσωτερικό και το εξωτερικό ενός αγροτικού σπιτιού, όπως τα σκεύη και τα έπιπλα, τη γούρνα για το πλύσιμο και την αυλή με το πηγάδι. Επίσης θα δείτε τα εργαλεία και τα σκεύη που χρησιμοποιούσαν επαγγέλματα όπως της υφάντρας, του μελισσοκόμου και του γεωργού.
ΧΑΡΤΗΣ
Πληροφορίες

Δευτέρα - Τρίτη: κλειστό
Τετάρτη - Κυριακή: 10:00 - 13:00
Τετάρτη: 18:00-20:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22210-21817

Πως θα φτάσετε

Το Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Σκαλκώτα 4, πίσω από τον ναό της Αγίας Παρασκευής.